Yoga

 • Yoga zorgt niet alleen voor een reinigend effect op lichaam en geest, het verwijdert afvalstoffen, stimuleert de spijsvertering, draagt bij aan een flexibel en een gezond lichaam maar spelen ook in op het mentale vlak. Zo zal je door yoga gaan ervaren dat je minder stress hebt, op langere termijn positiever in het leven staat en bewuster zal gaan leven. Je zult leren luisteren naar je lichaam, gezonder willen gaan eten en leven en je veel fitter gaan voelen. Ervaar het zelf met YOGA BY ASHA.

  Wekelijks vinden er YOGA BY ASHA lessen plaats in Amsterdam.

  Dit zijn yogalessen waarin aandacht wordt gegeven aan ons complete lichaam, geest en bewustzijn. De lessen zijn persoonlijk, ontspannend en tegelijkertijd hebben ze een versterkend, reinigend en rustgevend effect op ons lichaam. Binnen de lessen gaat het niet om de perfecte uitvoering van de asana’s, maar de weg ernaar toe. Elk lichaam doet het in zijn eigen kunnen. Uiteraard zal je op langere termijn gaan ervaren dat je de meeste asana’s goed leert uit te voeren. Je zult niet alleen het effect in je lichaam voelen maar ook in je geest. BY ASHA biedt verschillende soorten yogalessen aan. YOGA BY ASHA neemt je mee op deze reis naar de ontdekking van rust, bewustwording en kracht in je eigen lichaam.

  De yogalessen

  VINYASA/FLOW

  Vinyasa Flow is yoga beoefenen op een dynamische en creatieve manier.  Het is de ademhaling met de beweging combineren en tegelijkertijd wordt je meegenomen op een reis waarin we vanuit een rustige basis en in contact met onszelf op een creatieve manier opbouwen naar een piekmoment waarin we uiteindelijk dieper in houdingen kunnen komen. Hierna bouwen we rustig af om weer heerlijk te “unwinden” en volledig te ontspannen. Detoxen, in het moment zijn, loslaten en openen, allemaal ervaringen die we in deze les zullen tegenkomen. Flying in freedom!

  HATHA/MINDFUL YOGA

  De tijd nemen om in houdingen te komen, ze te ervaren en te voelen. Bewustzijn creëren en ontdekken wat de houdingen doen met ons lichaam en geest. Stap voor stap steeds beter onszelf leren kennen door soms wat langer in houdingen te blijven en door de tijd te nemen om te voelen en te zijn. Uit ons hoofd en in ons hart, nu in dit moment, want daar is het waar het allemaal gebeurt. Op een ontspannende manier met ons lichaam en geest bezig zijn. Terug naar de bron!

  Tijd & Locatie

  De lessen vinden plaats bij Delight Yoga: www.delightyoga.nl

  Tevens ben ik wekelijks te vinden bij Sportcity op de Wibautstraat en Eerste Weteringdwarsstraat en bij Trainmore op de Singel in Amsterdam.

  Dag Tijd Les
  Dinsdag 10.15 – 11.30 Hatha Sportcity Wibaut
  Woensdag

  Woensdag

  Woensdag

  08.00 – 09.00

  09.30 – 10.30

  14.00 – 15.15

  Hatha Trainmore

  Hatha Sportcity Wetering

  Hatha Sportcity Wibaut

  Donderdag 18.15 – 19.45 Vinyasa Delight Yoga
  Vrijdag

  Vrijdag

  Vrijdag

  07.15 – 08.30

  09.30 – 10.30

  12.15 – 13.30

  Vinyasa Sportcity Wibaut

  Hatha Sportcity Wetering

  Hatha Delight Yoga

  Zaterdag

  Zaterdag

   12.00 – 13.30

  15.00 – 16.00

  Vinyasa Sportcity Wetering

  Vinyasa Trainmore

  Zondag

  Zondag

   14.00 – 15.15

  16.00 – 17.30

  Hatha Sportcity Wibaut

  Hatha Delight Yoga

   

   

  Praktische informatie:

  Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent. De les start op tijd en er is geen mogelijkheid om later nog binnen te komen. Voor de yoga les kun je het beste comfortabele kleding aantrekken.

  Yoga wordt gedaan op blote voeten. Matjes, kussens, dekens en bricks zijn aanwezig. Mocht je het fijn vinden kun je uiteraard een handdoekje meenemen. Het is handig om 1,5 tot 2 uur van tevoren niets te eten, yoga wordt het beste gedaan op een niet volle maar ook geen lege maag. Mocht je toch trek hebben voor de les neem dan iets lichts zoals een stukje fruit.

  Blessures, zwangerschap of bepaalde klachten kun je vooraf melden aan de docent. Het is belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren tijdens de les. Voel goed aan tot hoever je kunt gaan en waar je grenzen liggen om blessures en klachten te voorkomen. Ieder lichaam is anders en elke les en houding heeft dan ook een ander effect op iedereen. Respecteer je lichaam en durf je vooral te laten verassen.

   

  Waarom yoga?

  • Het heeft een reinigend en stimulerend effect op het lichaam
  • Het heeft een kalmerend effect op de geest
  • Het helpt bij het verwijderen van gifstoffen
  • Draagt bij aan bewustwording van jezelf, lichaam & geest
  • Helpt bij het verbeteren van je ademhaling
  • Zorgt voor de optimalisatie van de werking van je lichaam en diverse organen
  • Draagt bij aan de versterking van lichaam en geest
  • Zorgt voor meer energie en een positieve instelling